ratunku
paula: rozwiaz graficznie uklad nierownosci
x>2
y>-3
y<1
2y+6>3x-12
to wszystko mam w klamrze
16 lut 14:22
mmmm: nie pozostaje ci nic innego jak narysować układ współrzednych i zanaczyc wszystkie dane
jakie masz podane na jednym układzie tzn.
1. narusować prostą "przerywana" x=2 i zaznaczyć wszystko co większe od 2 (tzn na lewo od
prostej)
2. narysować prosta pzrerywana y=-3 i zaznaczyć wszystko co powyżej tej prostej
3. analogicznie jak 2.
4. narysowac prstą y=3/2 x -9 a nastepnie zaznaczyć wszystko ponad ta prostą
rozwiązaniem bedzie ta cześć ukłądu która bedzie zakreskowana przez wszystkie te obszary
16 lut 14:38
mmmm: nie pozostaje ci nic innego jak narysować układ współrzednych i zanaczyc wszystkie dane
jakie masz podane na jednym układzie tzn.
1. narusować prostą "przerywana" x=2 i zaznaczyć wszystko co większe od 2 (tzn na lewo od
prostej)
2. narysować prosta pzrerywana y=-3 i zaznaczyć wszystko co powyżej tej prostej
3. analogicznie jak 2.
4. narysowac prstą y=3/2 x -9 a nastepnie zaznaczyć wszystko ponad ta prostą
rozwiązaniem bedzie ta cześć ukłądu która bedzie zakreskowana przez wszystkie te obszary
16 lut 14:38
mmmm: poprawka w 1. na prawo...z kierunkami na bakier
16 lut 14:40
paula: ło matko ale tego wiele ja sie zabije dzieki wielkie jak ja to połapie to nie wiem
16 lut 15:30