matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę oszybko odpowiedź ,z góry dziękuję ;)
mycha ;D:
jaką objętość i pole powierzchni ma ostrosłup prawidłowy czworokątny przedstawiony na rysunku.
21 mar 23:30
dero2005:
a = 3 cm h = 2 cm
a
2
*h
V =
= 6 cm
3
3
h
s
=
√
(
a
2
)
2
+h
2
=
5
2
cm P
c
= a
2
+ 2ah
s
= 24 cm
2
21 mar 23:38
mycha ;D:
dzięki bardzo
21 mar 23:40
ca:
safas⬠
4 kwi 18:02
ca:
4 kwi 18:04