:)
M4ciek:
Wyznacz te wartosci parametru m , dla ktorych rownanie :
| | m2 − 4m − 4 | |
cos x = |
| |
| | m2 + 1 | |
| | π | |
ma rozwiazanie nalezace do przedzialu (0, |
| ). |
| | 3 | |
Prosze o pomoc
21 mar 22:18
Eta:
cos0= 1
rozwiąż układ nierówności
21 mar 22:24
M4ciek: Ok , dzieki
21 mar 22:25
:]: ten uklad nie ma rozwiazania jak cos moze byc wieksze od 1 i jednoczesnie mniejsze od 1/2
21 mar 22:26
M4ciek: Hmm wiec co teraz
21 mar 22:32
:]: Machnela sie Eta odwrotnie >0,5 a <1
21 mar 22:34
ICSP: | | 1 | |
według mnie znaki powinny być na odwrót <1 oraz drugi > |
| |
| | 2 | |
21 mar 22:35
Eta:
No wiadomo,"machnęła się Eta" w zapisie

, bo była głodna
21 mar 22:47
Eta:
21 mar 22:48
Godzio: 
na małego głoda
21 mar 22:49
Eta:
He he.... właśnie zjadłam budyń z sokiem malinowym
21 mar 22:51
Godzio:
To ja idę po moje podusiaki

(płatki jakby ktoś nie wiedzial

)
21 mar 22:53
Eta:
Wiem, wiem .....jadam je na śniadanko + magusie+ kangusy
21 mar 22:54
Godzio:
21 mar 22:55
Eta:
21 mar 22:56
M4ciek:
Czy ja tutaj mam gdzies blad bo juz dzisiaj wszystko mieszam :
| 2m2 − 8m − 8 − 1 | |
| > 0 / (2m2 + 2)2 |
| 2m2 + 2 | |
(2m
2 − 8m − 9) * ( 2m
2 + 2) > 0
m
1 = − 1 v m
2 = 9
m ∊ (−
∞,−1) ∪ (9,+
∞)
| m2 − 4m − 4 − m2 − 1 | |
| < 0 /*(m2 + 1)2 |
| m2 + 1 | |
(−4m − 5) * (m
2 + 1) < 0
m ∊∅
I ∩ II = m ∊ (−
∞,−1) ∪ (9,+
∞)
21 mar 22:57
Godzio:
Tak i to na samym początku
21 mar 22:58
M4ciek: Gdzie na poczatku

Przenioslem na druga strone i do wspolnego mianownika
21 mar 23:00
Eta:
nie pomnożyłeś −1( m2+1)
21 mar 23:02
Godzio: | m2 − 4m − 4 | | 1 | |
| − |
| > 0
|
| m2 + 1 | | 2 | |
| 2m2 − 8m − 8 − (m2 + 1) | |
| > 0 / * (2m2 + 2) bo 2m2 + 2 > 0
|
| 2m2 + 2 | |
m
2 − 8m − 9 > 0
(m − 9)(m + 1) > 0
m ∊ (−∞,−1) ∪ (9,∞)
m
2 − 4m − 4 < m
2 + 1
−4m < 5
| | 4 | |
Odp: m ∊ (− |
| , −1) ∪ (9,∞) |
| | 5 | |
21 mar 23:02
Eta:
21 mar 23:03
M4ciek: Wrrr to po probnej maturze tak

Kazde wytlumaczenie jest dobre
21 mar 23:05
Godzio:
Fajnie że ja miałem jakąś próbną maturę prócz tej z listopada

...
21 mar 23:07
M4ciek: Potrzebna Ci jest
21 mar 23:08
Godzio: No przydałoby się sprawdzić jak by mi poszło z rozszerzenia
21 mar 23:09
M4ciek:
Godziu

−4m < 5 / : (−4)
21 mar 23:11
Godzio:
O to mi właśnie chodziło
21 mar 23:12
M4ciek: Specjalnie to napisales
21 mar 23:13
Godzio:
Omyłkowo
21 mar 23:16
M4ciek: Myslalem ,ze specjalnie ,zeby bez sensu nie spisal
21 mar 23:18
Godzio:
Czy ktoś spisuje czy analizuje to już jego sprawa, ja jedynie co mogę to rozwiązać i w miarę
możliwości wytłumaczyć
21 mar 23:22
M4ciek:
21 mar 23:25
Eta:
No to zad. dla
Godzia na dobranoc ( przed zaśnięciem)

zad1/ ( 5pkt)
Dane są zdarzenia A i B, zawarte w Ω i takie ,że
P(A U B)=0,9 , P(A∩B)= 0,3 , P(A U B
') =0,5
Wyznacz: P(A
' U B)
22 mar 00:29
Eta:
Zad2/ (5pkt)
W trójkącie równoramiennym ABC , gdzie |AB|= |BC| i o podstawie długości
6
Punkt
P jest punktem przecięcia wysokości poprowadzonych z wierzchołków A i B.
Oblicz pole trójkąta ABC, jeżeli |PC|= 4
22 mar 00:37
Godzio:
Eta pozwolisz sobie że 1 sobie odpuszczę, bo to akurat banał który już 100 razy robiłem,
może
M4aciek się skusi

Drugie za moment
22 mar 00:41
Godzio:

Z podobieństwa:
ADP ~ ABD :
| 4 | | √7 | | 12 | | 12√7 | |
| = |
| ⇒ a = |
| = |
|
|
| a | | 3 | | √7 | | 7 | |
| | ah | | 12 * 9 * 7 | | 54 | |
P = |
| = |
| = |
| |
| | 2 | | 7 * 7 * 2 | | 7 | |
22 mar 00:52
Eta:
He he

Mimo wszystko jestem bardzo ciekawa

bo z tym "banałem" można jechać ..... " z Gdańska do Sopotu przez np. Londyn"
22 mar 00:52
Godzio:
No to jeszcze jakoś dam radę, mam nadzieję że o Afrykę nie zahaczę
22 mar 00:53
Godzio: zad1/ ( 5pkt)
Dane są zdarzenia A i B, zawarte w Ω i takie ,że
P(A U B)=0,9 , P(A∩B)= 0,3 , P(A U B') =0,5
Wyznacz: P(A' U B)
P(A'∪B) = P(A') + P(B) − P(A'∩B) = P(A') + P(B) − (P(B) − P(A∩B) ) =
P(A') − P(A∩B) = 1 − P(A) − P(A∩B) = 0,7 − P(A)
P(A) + P(B) = P(A U B) + P(A∩B) = 1,2
P(A U B') = P(A) + P(B') − P(A∩B') = P(A) + P(B') − (P(A) − P(A∩B)) = 1 − P(B) + 0,3 = 1,3 −
P(B)
1,3 − P(B) = 0,5 ⇒ P(B) = 0,8
P(A) + P(B) = 1,2 ⇒ P(A) = 0,4
P(A'∪B) = 0,7 − 0,4 = 0,3
I jak, wydaje mi się że jednak trochę na około poleciałem
22 mar 01:00
Eta:
W zad2/ wynik nie zgadza z Twoim
22 mar 01:03
Eta:
zad1/
odp: 0,9
22 mar 01:05
Godzio:
No tak, bo Godzio potraktował "a" jako podstawę
| | 6 * h | | 9√7 | | 27√7 | |
P = |
| = 3 * |
| = |
| |
| | 2 | | 7 | | 7 | |
22 mar 01:06
Godzio:
No to fajnie

wszystko źle, znajdę błąd i idę spać
22 mar 01:07
Eta:
22 mar 01:08
Godzio: Już znalazłem,
P(A'∪B) = P(A') + P(B) − P(A'∩B) = P(A') + P(B) − (P(B) − P(A∩B) ) =
P(A')
+ P(A∩B) = 1 − P(A) − P(A∩B) = 1,3 − P(A)
P(A) + P(B) = P(A U B) + P(A∩B) = 1,2
P(A U B') = P(A) + P(B') − P(A∩B') = P(A) + P(B') − (P(A) − P(A∩B)) = 1 − P(B) + 0,3 = 1,3 −
P(B)
1,3 − P(B) = 0,5 ⇒ P(B) = 0,8
P(A) + P(B) = 1,2 ⇒ P(A) = 0,4
P(A'∪B) =
1,3 − 0,4 =
0,9
22 mar 01:09
Godzio: A masz może jeszcze coś ? W sumie mam jutro 2 matmy pierwsze, a skoro i tak się nudze to ...
22 mar 01:10
Eta:
1) A U B
'= (AnB) U B
' , 2) A
' UB= (AnB)U A
'
1) 0,5= 0,3+P(B
') => P(B
')= 0,2 => P(B)= 0,8
2) P(A
'UB)= 0,3 +1− P(A)= 1,3− P(A)
P(AUB) = P(A) +P(B) − P(AnB)
0,9 = P(A) +0,8 −0,3 => P(A)= 0,4
to: P(A
'UB)= 1,3−0,4=
0,9
myślę,że nieco krócej
22 mar 01:19
Godzio :
Ano trochę tak
22 mar 01:21
Eta:
Godzio 
Jutro coś Ci podrzucę, bo już jestem padnięta

Dobranoc, miłych snów
22 mar 01:25
Godzio :
Ok

Dobranoc
22 mar 01:26