matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pilne pomocy
iga:
oblicz pole równoległoboku ABCD.
21 mar 21:40
karolina;):
a
√
3
=6 ⇒a=2
√
3
b=2a ⇒b=4
√
3
h=0,5 * 6 h=3. p=a*h= 2
√
3
* 3 = 6
√
3
21 mar 22:56