21 mar 20:09
Chromosom: Nieregulaminowy zapis − obrazki zamiast zapisu w LaTeX−u.
21 mar 20:16
a: pisałem to w latexie tylko zrobiłem zrzut ekranu
21 mar 20:27
a: pomoże ktoś
W latexie:
a)sinα=2√5
b)cosα=12√2
21 mar 20:34
a: ...
21 mar 20:43
a: :(
21 mar 20:49
Eta:
a) z jedynki trygonometrycznej
kąt α −−− ostry
| | 1 | | √5 | |
cosα= √1− sin2α= √1−45= |
| = |
|
|
| | √5 | | 5 | |
| | sinα | |
tgα= |
| = .......... = 2
|
| | cosα | |
b) podobnie
21 mar 20:58
a:
21 mar 20:59
Eta:
21 mar 20:59
a:

z robiłem w taki sposób:
2x
2+b
2=(
√5)
2
4x
2+b
2=5x
2
b
2=5x
2−4x
2
b
2=x
2
co tu jest źle?
ten sposób mówiła tak nam pani od matmy ze jest łatwiejszy od 1 tryg.
21 mar 21:04
a: na dole jest b
21 mar 21:04
Eta:
b= 1x
21 mar 21:06
Eta:
Ten sposób o którym "mówiła Twoja pani"
jest łatwiejszy, gdy dany jest tg lub ctg
a jeżeli masz dany sin lub cos
prościej z jedynki
21 mar 21:08
a: a później już normalnie tzn.cosα=1x√5x
a dla takich 2 przykładów tak samo czy coś jeszcze trzeba kombinować
c)tgα=√7
d) ctgα=w liczniku 4 a w mianowniku pierwiastek z 6
21 mar 21:09
a: ...
21 mar 21:15
Eta:
21 mar 21:18
Pytanie: nie rozumiem tego c jak policzyć
21 mar 22:09
Eta:
a=
√6x
b= 4x
c
2 = 6x
2+16x
2
c
2= 22x
2
c=
√22x
| | a | | √6 | | √6*√22 | | 2√33 | | √33 | |
sinα= |
| = |
| = |
| = |
| = |
|
|
| | c | | √22 | | 22 | | 22 | | 11 | |
21 mar 22:18
Pytanie: przykład d zrobiłem
podpowiedz jak c policzyć
21 mar 22:21
Pytanie: b tam jest tylko √7
21 mar 22:22
Pytanie:
21 mar 22:26
Pytanie: jak zrobić ten przykład c Eta
21 mar 22:28
Pytanie: już wiem √7=√71
21 mar 22:44
Pytanie:
21 mar 22:44
Eta:
tak
21 mar 22:50
Pytanie: a mam pytanie w tym b i c ctg sin i cos wyszły tak samo dobrze?
21 mar 22:51
Pytanie: ?
21 mar 22:54
Pytanie: jesteś jeszcze?
21 mar 22:57
21 mar 23:00
Pytanie:

czemu ?
21 mar 23:07
Pytanie: a nie
źle napisałem
a= pierw z 7
b=1
c=2pierw z 2
21 mar 23:09
Eta:
c
2= a
2+b
2
c
2= (
√7x)
2 +1x
2
c
2= 8x
2
c=
√8 x
c=
√4*2x
c= 2
√2 x
21 mar 23:10
Pytanie: to czemu Ci tam wyszlo sin= √14 przez 4
21 mar 23:13
Pytanie: ?
21 mar 23:15
Pytanie: sinα=ac tak ?
21 mar 23:16
21 mar 23:18