21 mar 20:01
Qbisiek: Y ma być wieksze od 3x−2 wiec najpierw zaznaczas pare punktów tego równania, np dla x=1 y=1 dla
x=2 y=4, dla x=−2 y=−8, rysujesz wykres prostej i zastanawiasz się gdzie y>x ? i ten obszar
jest zaciemniony.
21 mar 20:09
justyna: a więc tak...
za x podstawiasz z tabelki wartość x tj. −1 a za y wartość y tj. −5. i rozwiązujesz równanie.
Na osi x szukasz wartości x a na osi y wartości y i zaznaczasz punkty. Później je ze sobą
łączysz. I w ten sposób powstaje Ci przekrój.
21 mar 20:11
justyna: a więc tak...
za x podstawiasz z tabelki wartość x tj. −1 a za y wartość y tj. −5. i rozwiązujesz równanie.
Na osi x szukasz wartości x a na osi y wartości y i zaznaczasz punkty. Później je ze sobą
łączysz. I w ten sposób powstaje Ci przekrój.
21 mar 20:12
zbyszek: Do wykresu funkcji f(x)=x+1/ x−3 nalezy punkt:A(0,1/3) B(3,4) C(4,5)D(−1,3)
22 mar 08:56
aśka: oblicz pole rombu o przekątnych 4,2 dm i 12 cm
22 mar 09:06
aśka: oblicz pole rombu o przekatnych 4,2 dm i 12 cm
22 mar 09:07