matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
patryk:
logx − log (x+90)= −1 Pomocy! mógłby ktoś mi pomóc w rozwiązaniu tego?
21 mar 18:51
kachamacha:
założenie x>0
x
log
=−1
x+90
x
=10
−1
x+90
x
1
=
x+90
10
10x=x+90 9x=90 x=10
21 mar 18:59