matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
;(
patiqq:
Hej pomóżcie mi .plis Na rysunku przedstawiony jest ostrosłup prawidłowy. Oblicz ich objętości.
21 mar 18:37
Przemo:
P podstawy 6*a
2
*
√
3
/4 6*4*
√
3
/4 = 6
√
3
V = Pp *h/3 V= 6
√
3
*6/3 = 12
√
3
21 mar 18:47