matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz wartość bezwględna
Mateusz:
Liczba |−7+√5| jest równa? Bardzo mi zależy na szybkiej odpowiedzi. oraz f(x)=5x/|3x−7|
21 mar 17:48
Dawid:
dla −7+
√
5
≥0 jest rowna −7+
√
5
=... a dla −7+
√
5
<0 jest rowna 7−
√
5
=...
21 mar 17:59