problem z zamknietymi zbiorami
sabinka: bardzo prosze o pomoc w rozwiazaniu ; Wyznacz A i B,czesc wspolna dla AiB,A/B,B/A wiedzac
ze;
1. A=(-3,4>, B=(2,4)
2. A=<-2,6> , B=<-2,0)
3. A=(0,4) , B=(-4,5>
16 lut 12:02
Eta:
1/ Znasz def. części wspólnej zbiorów?
częścią wspólną zb. A i B nazywamy zbiór tych elementów ,które należą
jednocześnie do zb. A
i do zb. B
czyli An B = ( 2, 4) --- bo ani 2 ani 4 jednocześnie nie należą do A i B
x--------------------------------------o
x-----------x
---------(-3)-----------------------2----------4------------->
x ---- oznacz ,że element nie należy do zbioru czyli nawias (
o ----- że element należy do zbioru czyli nawias <
podaj AnB w przykładzie 1/ i 2/ czekam!
16 lut 12:25
mmmm: ad1.
suma: A
iloczyn: (2,4)
róznica a/b: (-3,2> u{4}
róznica b/a=zbiórpusty
16 lut 12:26
mmmm: ad2.
suma: A
iloczyn: <-2,0)
A/B= <0,6>
B/A = pusty
16 lut 12:28
mmmm: ad3:
suma=B
iloczyn: A
różnica A/B

usty
różnica B/A=(-4,0>U<4,5>
16 lut 12:31
sabinka: dzieki bardzo ja mam tylko problem z tymi zamknietymi nawiasami bo otwarte to wiem jak
robic poprostu mi sie to myli dzieki
16 lut 12:36