matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg arytmetyczny, geometryczny, suma ciągu, wyraz ciągu
aga:
mam dwa zadania: 1. w ciągu arytmetycznym a
3
=2, a
6
=5. Znajdź S
2
0. 2. w ciągu geometrycznym q=2, n=8, S
8
=510. Wyznacz a
1
i a
8
. i jak ja to niby mam zrobić?
21 mar 17:37