:-)
śliczna :-*: Jaką drogę przebyło ciało w czasie 200 sekund, jeżeli przez połowę czasu poruszało się ruchem
jednostajnym z prędkością 10 m na sekunde , a po tym czasie prędkość wzrastała równomiernie o
5 m na sekunde co 10 sekund?
21 mar 17:23
Dawid: moze z ciagu sie da ?

polowe czasu czyli 100 sek poruszalo sie 10m/s czyli juz mamy ze 1000m po polowie trasy.
a
1=1000
a
n=1000+(n−1)*r 100/10=10 50m na 10 sek czyli r =50
a
n=1000+(n−1)*50
a
5=1200
S
5=
1000+12002 * 5
S
5=5500 m
21 mar 17:33
Dawid: masz odpowiedzi ?

bo nie wiem czy dobrze nakabinowalem xD
21 mar 17:34
śliczna :-*: to wszystko?
21 mar 17:34
śliczna :-*: nie mam odpowiedzi ale i tak dzięki
21 mar 17:35