Niezrozumiałe
Gabi : Oblicz ALGEBRA !
P.R.O.S.Z.Ę
Czarna magia

1) 2x − 3 = 8
2) 12 ( x − 1 ) = 12
3) 3 ( 2x − 5 ) + 1 = 3
4) 3 ( x + 8 ) − 1 = 5 ( x − 2 )
5) 3 ( x + 8 ) − 1 = 5 ( x − 2 )
6) ( − 2 ) * ( x − 4 )= 3 ( 2x + 4 ) − 1
7) x + 3x − 1 + 2x + 3
21 mar 17:14
Gabi : PROOOOOOSZE WAS

21 mar 17:22
ADiBU: a co w tym trudnego?
21 mar 17:30
Gabi : JEŚLI TO NIE JEST TRUDNE TO POMÓŻ MI !
21 mar 17:31
Gabi : proszę Cię
21 mar 17:31
21 mar 17:32
;): do ktorej klasy chodzisz?
21 mar 17:33
ADiBU: 1)2x=8+3 2x=11 / 2 x=112
2) 12(x−1)=12 12x−12=12 12x=24 / 12 x=2
21 mar 17:35
Gabi : No dziękuję,a dalej.?
21 mar 17:38
;): a ktora klasa?
21 mar 17:38
Gabi : 1 gim, ale pomóżcie nooo
21 mar 17:40
ADiBU: 3) 3 ( 2x − 5 ) + 1 = 3 6x−15+1=3 6x=14+3 6x=17 / 6 x=176
21 mar 17:40
;): 1 gim i nei wiesz ze liczby przeniesione na druga strone zmieniaja znak?! jaja chyba jakies
21 mar 17:41
;): ADiBu nie rob tego
21 mar 17:42
Gabi : JA tylko sprawdzam czy mam dobrze ; DD
21 mar 17:43
ADiBU: 4) 3 ( x + 8 ) − 1 = 5 ( x − 2 ) 3x+24−1=5x −10 −2x=−33 / −2 x=332
21 mar 17:43
;): spoko powaznie takie zad daja w 1 gim?
21 mar 17:43
ADiBU: oki spoko
21 mar 17:44
Gabi : no widzisz, dają nam takie. jeeju co ci szkodzi zrobić

tylko mi pomożesz,a nie za mnie
zrobisz
21 mar 17:45
;): to jest straszne jak poziom idzie w doł biedne dzieci
21 mar 17:45
;): to potrzebujesz sprawdzenia?chcialo Ci sie to pisac na forum

?
21 mar 17:46
21 mar 17:48