ronanie prostej zawierajacej wysokosc
prosze pomożcie: Zad8. Dany jest trojkąt ABC o wierzchołkach A=(1,−3) B(3,3) C(−3,5).Napisz równanie
prostej zawierającej jedną z wysokości tego trójkąta
21 mar 15:45
dero2005:
| | yB−yA | | 3+3 | | 6 | |
aAB = |
| = |
| = |
| = 3
|
| | xB−xA | | 3−1 | | 2 | |
y = −
13(x+3)+5
y = −13x + 4
21 mar 20:16
różyczka prosi o pomoc: a skąd te 4?
21 mar 20:18
dero2005:
y = −13x+3*(−13) + 5
y = −13x − 1 + 5
y = −13x + 4
21 mar 20:35
różyczka prosi o pomoc: Napisz równanie symetralnej odcinka AB jezeli A−(1,5), B=(1,−1)
21 mar 20:44
miodzio1988: Gotowca nie będzie!
21 mar 20:45