matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dane są zbiory.
Kasia:
JAK TO ZROBIĆ? A={x € R:−3<x≤5} i B={3;6} Wyznacz: A∩B AUB A/B B/A
21 mar 10:39
Bogdan:
A∪B = (−3, 5>∪{6} A∩B = {3} A\B = (−3, 3)∪(3, 5> (uwaga: piszemy A\B, a nie A/B) B\A = {6}
21 mar 11:24