pochodna
ka: policzyc pochodna;
3sin2x−sin3x
20 mar 22:43
Godzio:
6sinxcosx − 3sin2cosx = 3sin2x − 3sin2xcosx
20 mar 22:46
ka: dzieki

ale mozesz mi jeszcze powiedziec dlaczego tak wychodzi − 3sin
2xcosx
20 mar 22:50
Godzio:
(sin3x)' = pochodna 3 * pochodna z sinx = 3 * sin2x * cosx
20 mar 22:52
ka: to zadanie jest z banasia i tam jest takie rozwiazanie
20 mar 22:52
Godzio:
można i tak
| | 1 | | 3 | | 3 | |
3sin2x − |
| * 3sinx * 2sinxcosx = 3sin2x − |
| sinx * sin2x = |
| sin2x(2 − sinx) |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
20 mar 22:55
ka: dziekuje ; )
20 mar 22:56