matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykonaj działanie
Nika:
pomocy
! mam zadanko i jakoś wynik mi nie wychodzi 24,96 + 25 i 3/5 : 24,96 - 25 i 3/5
15 lut 20:46
Megi:
25 i 3/5 = 25,6 czyli masz: 24,96 + 25, 6 = 50, 56 24 ,96 - 25,6 = - 0,64 50,56 : (-0,64) = - 79
15 lut 20:53