prawdopodobienstwo
czekolada: w urnie znajduje sie 5kul bialych,4czarne i 3zielone. Losujemy jedna kule,i nie ogladajac jej;
wyciagamy z pozostalych kul dwie nastepne. Oblicz prawdopodobienstwo,ze:
a)obie kule wyciagniete w drugim losowaniu sa biale
b)kule wylosowane z adrugim razem sa roznych kolorow
prosze o pomoc, nie daje rady −.−
20 mar 20:30
czekolada:
20 mar 21:00
romanooo :
| | 11! | | 11! | |
a) A=12 * |
| + 5* |
| = ... |
| | (11−5)! | | (11−4)! | |
20 mar 21:13
romanooo : sorka, źle coś skopałem
20 mar 21:14
romanooo : już się poprawiam
20 mar 21:15
romanooo : A= 12 * 5 * 4 + 5*4*3 = ...
20 mar 21:17
romanooo : aaa, zły dzień zamiast 12 musisz mieć 12−5 = 7
20 mar 21:18