matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
....
zocha:
log
2
( log20 + log 5) jest równa: A) 5 B) 2 C) 1 D) 0
20 mar 19:02
kachamacha:
1
20 mar 19:26
Gustlik:
Skorzystaj ze wzoru: log
a
(x*y)=log
a
x+log
a
y log
2
(log20+log5)=log
2
[log(20*5)]=log
2
log100=log
2
2=1
21 mar 02:02