matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
;)
zocha:
Liczba log 36 jest równa? A) 2log2 + 2log3 B) log4 * log9 C) 4log2*2log3 D) log 30 + log 6
20 mar 18:20
M4ciek:
log 36 = log 4 + log 9 = log 2
2
+ log 3
2
= 2log 2 + 2log 3
20 mar 18:23