Ciąg Arytmetyczny
Sheep: Ciąg (an) jest arytmetyczny oraz a3=4 i a4=2. Wskaż który z podanych wyrazów ciągu został
błędnie wyznaczony.
A. a1=2
B. a5=10
C.a2=1
D.a8=19
I coś mi tu nie pasuje. Bo liczę r: a4−a2=2
I potem każdy z wyraców podanych w odpowiedziach nie wychodzi a z treści zanania wynika że
tylko jeden powinien być nieprawidłowy. Np.
20 mar 17:38
Sheep: Pomocy!
20 mar 18:42
Sheep: Czyżby w zadaniu był jakiś błąd?
20 mar 19:19
ICSP: Wszystkie zostały błędnie wyznaczone.
20 mar 19:21
Sheep: Też ta myślałem choć zdawało mi się że pwoinna być jedna odpowiedź a wynika właśnie iż
wszystkie są złe albo w zadaniu jest błąd.
20 mar 19:26