matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę
POMOCY:
Pomóżcie mi proszę, procenty
Oblicz, zgodnie z tabelą wysokość podatku zapłaconego za 2006 rok od kwoty 50 000 zł.
http://www.pit.pl/archiwum_skali_podatkowej_pit_191.php
− tabela za rok 2006.
20 mar 17:31
Nina-:
50000 miesci sie w drugim przedziale skali podatkowej podatek 6504,48 + 30% nadwyzki ponad 37024 50000 − 37024 = 12976 (roznica w nadwyzce) 12976 * 30% = 3892,80 6504,48 + 3892,80 = 10397,28 tyle wynosi podatek
22 mar 17:33