Pomoże Ktoś??
Agula: Rozwiąż:
I x + 2y − 3I + I 2x − y −1I = 0
20 mar 17:02
Agula: Wiem, że te wartości bezwzględne będą się równać zero gdy
I x + 2y − 3I = 0 i I 2x − y −1I = 0
Ale nie wiem czy moge sobie teraz wyciągnąć to z pod wartości bezwzględnej..
x + 2y − 3 = 0 i 2x − y −1 = 0
20 mar 17:05
Agula: Jezeli tak mogę zrobić no to dalej jest tak tylko prosze żeby ktoś sprawdzał czy dobrze
robie...

x + 2y − 3 = 0 i 2x − y −1 = 0
x = 3 − 2y y = 2x − 1
x = 3 − 2(2x − 1)
x = 3 − 4x +2
5x = 5
x = 1
y = 2x − 1
y = 2*1 − 1
y = 1
20 mar 17:17