matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaz rownianie funkcja wykladnicza
peligros:
rozwiaz rownianie: a) 4
x
−
1
=32 b) 9
2
+
1
−1=80 c) 3*3
x
−
2
=7 d) 6*36
x
−
2
=1 e) 25*5
x
2
−
x
=25
2
x
−
1
f) 2
5
x
+
2
=0.25
x
+
2
.5 g) (5/6)
x
−
1
=(6/5)
x
1
h) (11/8)
x
−
3
=(8/11)
2
x
20 mar 17:00