całka oznaczone
niewiem: Rozwiaz calke oznaczona:
w granicach:−1/2pi u gory do zera
calka: e2xsin2x
20 mar 16:26
niewiem: nikt nie wie jak to ogarnac? :?
20 mar 21:17
Amaz:
No dobra, poświęce się.
cos2x = cos2x−sin2x = 1 − 2sin2x
sin2x = 1−cos2x2
∫e2x( 1−cos2x2)dx = 12∫e2xdx − 12∫e2xcos2xdx =
= 12∫e2xdx − 14∫excosxdx = no i teraz tą drugą całkę przez częsci
20 mar 22:55
niewiem: ja jednak prosil bym zebys dalej to troszke rozpisal bo mimo ze zrobie drugi raz ja przez
czesci to i tak bede mial calke z e2x i jakas funkcjie trygonometryczna.... ktora rozni sie
wielo od poczatkowej ...
21 mar 00:43