jako takie sprawdzenie
taki tam: f(x)=cos2x+ |sinx|*sin gdy x∊<0,2π> −−−narysuj wykres funkcji
zatem gdy sin≥0
f(x)=cos2+sin2=1 −−−to wiem jak narysowac
2. gdy sin<0
f(x)=cos2x−sin2x=−2sin2x+1 ,dla x∊<π,2π>−−jak to nasmarowac?
dzieki
20 mar 15:44
Jack:
cos2x−sin2x = cos2x
20 mar 15:47
taki tam: hm
a nie mozna tak tego zrobic:
cos2x−sin2x= 1−sin2x −sin2x= −2sinx+1 ?
20 mar 15:49
Jack:
można ale trudniej to narysować, a takie masz polecenie.
20 mar 15:51
taki tam: ok. zatem:
cos2x −−rysuje funkcji cos x , a nastęonie "zwęzam " ją dwukrotnie?
20 mar 15:55
Jack:
tak, tylko dla ścisłości: cos2x (nie w potędze, ale jako krotność x)
20 mar 15:58
taki tam: wiem wiem
20 mar 16:14