Zamiana jednostek
Bob: Prosze o pomoc przy zamianie jednostek.Potrzebuje obliczeń a nie samych wyników

a) 0,07km,51cm,25,5cm
zamienić na metry
b)2,3m,0,0754km,2,2mm zamienić na centymetry
c)0,06t,25dag,2500g zamienić na kilogramy
d)200a,2km
2,10
6mm
2 zamienić na hektary
20 mar 14:29
Mila: jezeli zamieniasz km na m to mnożysz przez 1000 bo w 1km jest 1000m
1m jest 0,001 km czyli zamieniajac metry na km mnożysz przez 0,001
3m=3*0,001=0,003
1mm to 0,1 cm czyli 2mm=2*0,1cm
1cm to 0,01 m 2cm=2*0,01m=0,02m
najlepiej najpierw mm na cm a póżniej cm na m
20 mar 14:36
Bob: Dziękuje,spróbuje zrobić
20 mar 14:37