POmózcie Proszę!! ;(
Agula: Rozwiąż układ:
x4 − 2x2y2 + y4 = 0
2x − y = 3
20 mar 14:25
Godzio:
x
4 − 2x
2y
2 + y
4 = 0
(x
2 − y
2)
2 = 0
x
2 − y
2 = 0
x
2 = y
2
x = y lub x = −y
x = y
2x − y = 3 ⇒ x = 3, y = 3
x = −y
2x − y = 3 ⇒ y = −1, x = 1
Odp:
lub
20 mar 14:29
morfepl: (x2−y2)2=0
2x − y = 3
y =2x−3
[x2−(2x−3)2]2=0
[x2−4x2+12x−9]2=0 /√
−3x2+12x−9=0
Δ=36
√Δ=6
x1=3; x2=1
y1=3; y2=−1
20 mar 14:32
Agula: Ok dzięki. ale mam pytanie Do Godzio
jak z tego:(x
2 − y
2)
2 = 0 wyszło Ci to

? −−> x
2− y
2 = 0
20 mar 14:54
justyna: 3x−2x +x2
23 maj 13:33
Gustlik: a2=0 <=> a=0
23 maj 13:57