POMOCY!!!! ;(
Agula: Rozwiąż układ:
IxI + IyI = 2
y = x + m
20 mar 14:23
Agula: Pomoże Ktoś
20 mar 15:58
Jack:
spróbuj geometrycznie to zrobić. Pierwsze równanie to będzie przekrzywiony kwadrat − spróbuj go
narysować.
20 mar 15:59
Agula: Tak wiem jak to bedzie wyglądało ale musze to zrobić algebraicznie..
20 mar 16:03
Jack:
no to rozpisz z definicji moduły i dla poszczególnych przypadków szukaj rozwiązań.
20 mar 16:05
Agula: więc:
IxI + IyI = 2 ⇒ IyI = 2 − IxI ⇒ y = 2 − IxI gdy y≥0 lub y = IxI − 2 gdy y <0
y = x + m y = x +m y = x +m
i nie wiem jak dalej robić..
20 mar 17:27
Agula: Jest Ktoś Kto potrafi to rozwiązać

?
20 mar 17:42