matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zd
blondi ;d :
Zd 1 Prostokatna działka ma wymiary 28m x32m Oblicz obwód tej działki w skali 1:200 Prosze pomózcie .:(
20 mar 14:21
blondi ;d :
20 mar 14:23
blondi ;d :
pomoze ktos
20 mar 14:29
dero2005:
2(28+32) = 2*60 = 120 m
120
= 0,6 m = 60 cm
200
20 mar 16:50