pomocy
stefan : oblicz tg alfa jest kątem ostrym oraz sin2 alfa=0,64
20 mar 12:59
ICSP: sin
2α = 0,64 ⇔ sinα = 0,6 oraz cosα = 0,8
| | sinα | | 6 | | 10 | | 3 | |
tgα = |
| = |
| * |
| = |
| |
| | cosα | | 10 | | 8 | | 4 | |
20 mar 13:00
M4ciek:
sin
2α = 0,64 ⇒ sin α = 0,8 bo 0
o < α < 90
o
sin
2α + cos
2α = 1
0,64 + cos
2α = 1
cos
2α = 0,36 ⇒ cos α = 0,6 bo 0
o < α < 90
o
| | 0,8 | | | | 8 | | 4 | |
tgα = |
| = |
| = |
| = |
| |
| | 0,6 | | | | 6 | | 3 | |
20 mar 13:02
ICSP: WOw jestem coraz lepszy


JUż nawet nie umiem 64 spierwiastkować:(
20 mar 13:04
stefan : dzięki wielkie
20 mar 13:05
M4ciek:
Witam
ICSP nie chcialoby Ci sie sprawdzic tego mojego
20 mar 13:05
ICSP: Może lepiej nie jak teraz takie gapy walę

20 mar 13:06
M4ciek:


przypadek
20 mar 13:07
ro: sin2 alfa=0,36
16 mar 18:23
Dominik: @ro, ISCP przypadkowo rozwiazal wlasnie dla takiego sinusa.

sin
2x = 0,36
sinx = 0,6
cosx = 0,8
| | sinx | | 6 | | 10 | | 3 | |
tgx = |
| = |
| * |
| = |
| |
| | cosx | | 10 | | 8 | | 4 | |
16 mar 18:25