matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Usuwanie niewymiernosci
Dominika:
8
Witam, może mi ktoś powiedzieć ile wynosi:
√
5
−3
20 mar 12:56
dero2005:
8
√
5
+3
8
√
5
+24
4(2
√
5
+6)
*
=
=
= −(2
√
5
+6) =
√
5
−3
√
5
+3
5−9
−4
= − 6 − 2
√
5
20 mar 13:13
Dominika:
Dzięki wielkie za pomoc
20 mar 13:24