Stozek i walec pomoc!!
Piotr: 1.kule o promieniu R=17cm przecieto plaszczyzna odlegla od srodka kuli o 8cm. Oblicz pole
otrzymanego przekroju i stosunek pola tego przekroju do pola kola wielkiego kola
2. Przekroj stozka jest trojaktem rownobocznym. Suma dlugosci promienia i tworzacej tego stozka
wynosi 9. Oblicz pole powierzchni calkowitej i objetosc stozka
20 mar 12:42
ICSP: 1. R − promień kuli
2. Promień przekroju
P
1 = 17
2π = 289π
P
2 = 15
2π = 225π
| P2 | |
| = tu już sobie dokończysz |
| P1 | |
| | 1 | |
2.Trójkąt równoboczny ⇔ l = 2r ⇔ r = |
| l |
| | 2 | |
r = 3
H = 3
√3
Podstawić do wzorów.
20 mar 12:52