hhmmm
POLL:
1[ Okragły kwietnik ma srednice 1,4m.Jego brzeg pan Jan chce obsadzic beginiami.Ile
kwiatków powinien kupic,jesli zamierzza ja sadzic w odstepach 30 centymetrowych

2[ suma miar kata wpisanego i srodkowego opartego na tym samym luku wynosi 225stopni .Ile
stopni ma kat wpisany
prosze o pomoc w rozwiazaniu tych zadan
15 lut 17:56
Basia:
ad1. oblicz długość okręgu o promieniu r=1,4m/2 = 0,7m = 70cm i podziel ją przez 30cm
ad2. kąt środkowy oparty na tym samym łuku co wpisany jest dwa razy większy od wpisanego,
czyli:
α - wpisany
2α - środkowy
α+2α = 225
3α = 225
α = 225/3 = 75
15 lut 18:00
POLL: dzieki..

a jak mozesz to jeszcze to
Jaka jest odleglosc miedzy domami Teresy I Ali ,jeli odleglosc miedzy domami kasi iAli
jest o 8 m dluzsza od odlleglosci miedzy domami kasi i Teresy,a odleglosc miedzy domem
Kasi a Teresy wynosi 5m.
skomplikowane wiec jeszcze w tym prosze o pomoc
15 lut 18:07
Basia: rozwiązałam w innym Twoim poście
16 lut 20:51