matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znaleść postać trygonometryczną
Kuba:
z=
√
2
⇒ |z| =
√
2
⇒ α=π ⇒ z =
√
2
(cosπ + isinπ) W jaki sposób określa się α
20 mar 11:53
Kuba:
Oczywiście liczny zespolone...
20 mar 11:55
Kuba:
.
20 mar 12:04
Kuba:
20 mar 12:27