Proste równanie logarytm!
aazz: Taki oto logarytm, nie dam rady, nie wiem jak to ugryźć.
Proszę o pomoc.
Logarytmy o podstawie 6 tylko nie wiedziałem jak to inaczej zapisać.
Proszę serdecznie o pomoc
20 mar 11:20
Trivial:
1. Nie wiem gdzie tutaj jest równanie.
| | | | 2 | |
2. Czy na pewno chodzi o | ? A może o |
| ...? |
| | | 6 | |
20 mar 13:56
morfepl: log62*log618+log263=log62*log6(6*3)+log263=log62*(log66+log63)+log263=
=log62*(1+log63)+log263=log62+log63*log62+log263=log62+log63(log62+log63)=
=log62+log63(log6(2*3))=log62+log63*1=log6(2*3)=log66=1
20 mar 14:05
morfepl: ale mi krzaki wyszły

jak drut kolczasty
20 mar 14:06