Zadanie które nauczyciel nie umie?
Kleopatra001: Ile metrów kwadratowych wykładziny trzeba kupić na wyłożenie podłogi w
prostokątnym holu, w którym jest troje drzwi o szerokości 0,8 m każde,
długość holu jest 3 razy większa od szerokości, a łączna długość listwy
podłogowej jest równa 21,6m ?
Nasza nauczycielka myślała nad tym zadaniem przez całą lekcję aż pod koniec
jakiś palant powiedział jej że powinna się cofnąć do podstawówki skoro jest
nauczycielką a tego nie umie... A to tak ją wkurzyło że zadała nam jako zad.dom.
Czy mógł by mi ktoś pomóc? plisssssssssssssska
19 mar 21:59
Mila: Nie wierzę ,zeby nauczycielka myslała nad tym zadaniem pare minut a cóz dopiero całą lekcję .
obwód =21,6m+3*0,8m=24m
b−szerokosć
3b−długosc
2b+2*3b=24
8b=24
b=3
3b=3*3=9
P=3m*9m=27m2
20 mar 00:40
Kleopatra001: THX ...
20 mar 14:27