matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Geometria
Dawix10:
W trapezie równoramiennym ABCD przekątna BD jest prostopadła do ramienia AD (zob. rys.). Podstawy trapezu mają długość |AB|= 8cm i |CD|= 4 cm. Oblicz pole oraz miary kątów trapezu... proszę...
19 mar 20:21
archeolog:
11 maj 23:28
Qulka:
Pole= 24 tgα=4/2 α=63,435° β=116,565°
11 maj 23:48