matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Błagam poóżcie w rozwiązaniu tego zadania, proszę!!!!
malgorzata:
Określ wzajemne położenie prostej K i okręgu O gdy: a) K: 2x−4 O: (x−2)
2
+(y−5)
2
=5 b) K: 3x−y=0 O: x
2
+y
2
+6x−2y+6=0 Pomocy nie wiem o co chodzi
!
19 mar 16:22