prostopadłościan, trapez równoramienny
Eingle: 1. Robotnik kopie rów o długości 30 m, którego przekrój poprzeczny ma kształt trapezu
równoramiennego o wymiarach, podstawy a = 1,5 m, b = 2,5 m, h = 1,25 m. Do wykopu rowu użył
kopiarki, a ziemia została wywieziona ciężarówką o ładowności 12 m 3.
a) Oblicz ile metrów sześciennych ziemi trrzeba wykopać
b) Ile kursów wykonała ciężarówka wywożąc ziemię z wykopu ?
2. Podstawą prostopadłościanu jest kwadrat o boku mającym długość 10. Odcinek łączący punkt
przecięcia przekątnych jednej z podstaw z wierzchołkiem drugiej podstawy prostopadłościanu
tworzy z krawędzią boczną kąt 30 stopni. Wyznacz objętość prostopadłościanu.
19 mar 15:18
Eingle: Wie może ktoś ?
19 mar 15:54
artur: do a)
trzeba wykopać 30 razy Pole trapezu o tych wymiarach.
do b)
to co wyjdzie w pkt.a podziel przez 12 /jeżeli wynik będzie z przecinkiem to zaokrągli w górę
do całości.
19 mar 16:06
esfdxf: dvSEFe4wa
21 maj 18:58
esfdxf: qw33toghm sOLmvdSORP}RIPS CZNKfserdj35o mert44easwefaszsexsexsexsex
21 maj 18:58