matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
anna:
pień drzewa ma długość 8m r wynosi 40 cm oblicz powierzchnię całkowitą
19 mar 15:17
M:
23 mar 12:13
Podstawy Geometrii:
Pień potraktuję jako walec r=0,4m H=8m P
c
=2πr
2
+2πrH P
c
=2πr(r+H) P
c
=0,8π*8,4=6,72π m
2
23 mar 12:32