blondynka: coooo to wg jest


A,B są zdarzeniami losowymi zawartymi w Ω i A ∩ B = ∅ i P(A) = 0,3 i P(B) = 0,4.
Oblicz P(A ∪ B) .
Proszę o wytłumaczenie krok po kroku co i jak
19 mar 14:38
blondynka: bardzo proszę o pomoc
19 mar 14:44
blondynka: błagam nie wiem jak to zacząć
19 mar 15:02
blondynka: czy jest tu ktoś kto wie jak rozwiązać to zadanie?
19 mar 15:12
19 mar 15:15
A: na tej stronie znajdują się wzory dzięki którym zrobisz to zadanie w 3 minuty
19 mar 15:15
A: masz obliczyc P(AnB) czy P(AuB)?
19 mar 15:16
blondynka: P(AuB)
19 mar 15:19
blondynka: boże nie wiem jak to zrobić
19 mar 15:22
blondynka: Bardzo proszę jak ktoś wie jak to rozwiązać to bardzo proszę o wytłumaczenie co i jak
nie rozumiem tych wzorów nie wiem jak je zastosować
19 mar 15:29