matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
moniikaa:
wyznacz wyraz ogolny majac dane
⎧
a
3
+ a
5
= 34
a)ciagu arytemtycznego
⎩
a
3
−a
2
=24
b)ciagu geometrycznego a
4
=54 a
6
=486
19 mar 14:34
morfepl:
dla arytmetycznego a
n
=a
1
+(n−1)r dla geometrycznego a
n
=a
1
*q
n−1
19 mar 14:57