matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dziedzina funkcji
Aleksandra:
Określić i narysować dziedziny funkcji: 1) f(x)=(x−2)/(x
2
+4) 2)f(x)= √(−(x+3)
4
) 3)f(x)=(x−1)/(√x−1) 4)f(x)=(x−4)/(x
2
−8x+16). Proszę o wytłumaczenie tego zadnia, bo muszę to dobrze zrozumieć.
19 mar 12:58