matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
marmar:
Wielomiany W(x) = ax(x+b)
2
i V(x) = x
3
+ 2x
2
+x są równe. Oblicz a i b.
19 mar 11:21
ICSP:
ax(x
2
+ 2bx + b
2
= ax
2
+ 2abx
2
+ b
2
ax a = 1 2ab = 2 b
2
a = 1 a = 1 b = 1
19 mar 11:27