matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
Paula:
Funkcja f(x)= x
2
+ bx+ 6 przyjmuje wartość najmniejszą dla x= −4. Wyznacz współczynnik b i oblicz najmniejszą wartość funkcji f.
19 mar 11:04
ICSP:
x
w
= −4
−b
x
w
=
2a
−b
−4 =
2
Reszta twoja.
19 mar 11:05
Paula:
Dzieki
19 mar 11:08