matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jedynka tryg.
end:
1
cos
2
α + cos
2
α=1
4
Jak tutaj policzyc tego cosinusa?
19 mar 10:54
ICSP:
1
x + x =
4
19 mar 10:54
ICSP:
2
√
5
cosα =
5
19 mar 10:56
end:
Dzieki, miedzyczasie mnie olsnilo.
Zrobilem troche inaczej: Tamto x 4: cos
2
α +4cos
2
α=4 5cos
2
α=4/:5
4
cos
2
α=
5
4
cosα=
√
5
2
√
5
cosα=
5
Dzieki!
19 mar 11:03