matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
M30:
1. Rozłóż wielomian na czynniki : W(x)=−4X
4
+26X
3
−12X
2
W(x)= x
2
−5x
4
2. Rozwiąż równanie i nierówność : 2x
3
=8x
2
−2x−8=0 (3+x)
2
(x
2
−3x+2)>0
18 mar 21:23