matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc
pitt:
liczbę a przedstaw w postaci potęgi liczby naturalnej , jeśli a=(125√5*5
-
4)/
3
√
625
15 lut 14:42
Bogdan:
5
3
* 5
1/2
* 5
-4
* 5
-4/3
= zastosuj wzór a
m
* a
n
= a
a + m
15 lut 14:48
pitt:
dziękuje
15 lut 14:50