matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomózcie
zizka1991:
jak obliczyc miejsce zerwoe funkcji? f(x)= 1/2x+3 ?
18 mar 19:01
think:
1
f(x) = 0 ⇒
x + 3 = 0 ⇒ x = ... ?
2
18 mar 19:10
megg:
1
x+3=0
2
1
x=−3
2
x=−3∧2 x=−6
18 mar 19:42